måndag 5 december 2011

Välfärd för den som har råd....

Entrepenörsanda tycker jag är positivt men när det innebär att all välfärd ska nedmonteras och betalas om man har råd så ser jag rött. Jag ser idag fler och fler tiggare på gatan. Vi ser större och större glapp mellan olika yrkesgrupper och de med stora plånböcker som har råd med bra vård låter välfärden förfalla.

Vi har sett gamla ligga nedpissade och dana. SOS alarmering har inte råd med felutryckningar utan låter hellre sina anställda stå åtalade för att tjäna pengar på en felställd diagnos i telefonen. Det kommer att sluta i att man börjar ha egna lagar i Rosengård. Vi kommer egna samhällen växa upp som kommer att strunta i lagen eftersom man blivit exkluderad. I ett samhälle där politiker pratar om att inkludera människor väljer de att exkludera dem....

Vi säljer av den välfärd vi har skapat på Mammons bord. Tusen kronor extra i plånboken har visat vilket samhälle som vi är tvungna att leva i. Är tillväxten värd så mycket att du kommer att slakta din granne? Tillväxt men vem ska betala med sitt liv? Ett anspråkslöst förslag var kanske inte så dumt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...