fredag 16 september 2011

Ett anspråkslöst förslag...

Är en artikel som skrevs av Jonatan Swift i Irland när potatisen slog fel och man hade svält. Då kom Jonatan med föjande anspråkslösa förslag. Om föräldrarna tyckte att deras barn var en ekonomisk börda så skulle de helt sonika äta upp dessa och på så sätt bli en mindre börda för samhället. Vi måste ju se till det stora hela och sluta se petitesser som individuella krav.

Jag talade om det för min handläggare på arbetsförmedlingen och hon hade tydligen inte hört talas om det. Det är ju helt klart ett effektivt medel i dagens debatt när vi ju har sådana ekonomiska svårigheter. Då alla MÅSTE ha en iPhone 4 annars är de ju ute. Vi konsumerar mer för varje dag och allt fler vill ha mer. Det är helt klart dags för ett paradigmskifte. Vi måste sluta tillverka saker som går sönder. De måste också enkelt gå att reparera. Konsumtionssamhället måste få ett stopp.

För att även du ska förstå kolla in Story of stuff . Jag är medlem i Miljöpartiet och aktiv politiker i Vallentuna. Vi försöker ändra människors tankar och systemet. Vi kommer att öka i omfattning för vi behöver en grön politik. Jag är varken höger eller vänster utan framåt. Om inte vi har en miljö kvar att vara politiska i varför ska vi då ha en politik?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...