lördag 29 februari 2020

Moderaterna och KD har gått från mörkblått till en blåbrun smet

Det är hejdlöst hur politiker numer agerar hejdlöst och huvudlöst. Ansvar för att sträva framåt och få landet att växa har bytts ut med vindflöjeri och att vinna makten om väljare. Det som i början på tidigt 80-tal var en kamp om elevers gunst stod mellan BSS och BSB. Det ledde till en kampanj där det handlade om väldigt många bar en stopphand med Rör inte min kompis. BSS ändrade taktik och försökte normalisera sig och blev ett riksdagsparti, SD. Idag sitter man i riksdagen och är med styr i en del kommuner.

Moderaterna och KD har ändrat sitt debattklimat och det handlar numer att tävla om hur man kan stoppa folk vid gränsen. Det handlar mindre om skattetryck och fritt företagande samt familjepolitik. Man har gått till SDs planhalva och normaliserat debatten till att handla om flyktingar.

Idag fylls vi med upprörande media där man slåss om att få skriva om att personer med utländsk bakgrund gör upprörande saker samtidigt som man attackerar när mörkhyade människor ska vara lucia. Det är verkligen fel mot våra traditioner. Jag har hört hur åsikter kring fikabordet har gått ifrån att man var lätt upprörd till att man har lynchstämning. Hätskheten hos normala människor som normalt är källkritiska och tar kvällsnyheterna med en nypa salt har fått gigantiska proportioner.

Rasismen har växt och normaliseras. Man eldar på med att välfärden har minskat pga av invandringen. Ingen pratar om att om vi betalar mindre så är det en automatisk följd av det att välfärden kan omöjligt ha samma omfattning. Du får vad du betalar. Jag skulle aldrig skylla på att det är invandrarnas fel att skruvar är så dyra nu för tiden. Men att vården är så dålig det måste vara invandringens fel.

Det handlar om känslor och är inte logiskt. Det går inte att bemöta det här med logiska resonemang eftersom det är helt ologiskt och har bara en emotionell bakgrund. Att jag skriver sådana här saker kommer antagligen att bli förbjudet i framtiden. SD har redan satt in stöten att media ska begränsas. Vi ser tydligt att folkstyre är det inte tal om. Det är inte ok att ha andra åsikter än SD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar