lördag 22 februari 2020

Det pratas inte om den vanligaste dödsorsaken...

Vi pratar om bilolyckor, virus och flygkrascher. Det är dock inte det vi dör av. Varje dag och varje timme dör folk i hjärt- och kärlsjukdomar. Du behöver sänka risken genom att börja äta rätt, sova ordentligt och röra dig litet.

Vi behöver en nollvision när det kommer till hjärt- och kärlsjukdomar. Det skulle rädda så många fler liv än trafikvisionen. Du skulle börja med att minska ditt sockerintag som bygger upp en allt för stor fettreserv som är en stor fara. Det ökar också ditt blodtryck. Högt blodtryck är en av de stora bovarna. Rör dig mer. Det stabiliserar också blodtrycket. 

På andra plats är cancer och vilken jag tror vi också kan få ner om vi börjar äta rätt. Cancer har olika orsaker och samtidigt som fler blivit sjuka har fler också överlevt. Det är så många olika orsaker så att det är svårt att rå på det. Rökning är det som vi kan påverka. Det är också en riskfaktor i hjärt- och kärlsjukdomar.

Man kan helt klar säga att om vi ska försöka minska dödsfall är det inte trafikolyckor som vi ska minska. Vi behöver lyfta fram de verkliga orsakerna till varför vi dör. Visst vi kan vara rädd för hajar, bilkrockar och flygkrascher....men vi borde verkligen titta på vad som verkligen dödar oss för att leva långt och lyckligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar