torsdag 23 november 2017

Black friday, köpfest med besk eftersmak

Vi har aldrig handlat så mycket som vi gör just nu. Konsumtionen leder till ökad efterfrågan på varor som i sin tur leder till ökad produktion som gör att energiefterfrågan ökar som i sin tur leder till att vi ökar efterfrågan på fossila bränslen runt om i världen. Vår konsumtion leder till utsläpp av koldioxid som kommer att påskynda klimatförändringarna.

Det har aldrig varit så varmt vid polerna som just nu. Isen smälter och vi kommer att få mer nederbörd och växlande väder. Vi ser just nu störningar i vädret som aldrig förr med översvämningar och vi undrar varför medan vi stilla köper en mobiltelefon till.

Din handel inför jul kommer att göra oss mycket varmare. Eftersom så få ser kopplingarna till varför vi ser ett ändrat klimat pga att handeln och vår livsstil med ökad konsumtion inte är hållbar. Vi sågar grenen vi sitter på.

Du kanske inte vet det men fossila bränslen ÖKAR trots omställningen. Tyskland har ersatt kärnkraften med solkraft mm men 3/4 av deras energi kommer från fossila bränslen. Så försök handla två klappar mindre i år istället för två klappar mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...