fredag 3 juli 2015

Anna Kinberg Batra på Almedalen

Det är mer av samma tjat om utanförskap och jag undrar när Moderaterna istället ska börja prata om Innanförskap och gemenskap. Det är nämligen det som skulle hålla samman en mer splittrad politik där små partier vill göra gällande att man har mer mandat än vad man egentligen har.

Anna är så förutsägbar så jag skriver det här innan hon har hållit sitt tal. Det kommer inte innehålla några nyheter bara samma tomma prat om utanförskap.

Vi måste börja förstå att kejsaren inte har några kläder. Anna står där naken på scen med endast tomma ord. Det är för de redan besuttna som hon pratar. Till de som vill ha mer arbeten eller mindre utanförskap så har hon endast tomma ord som ekar i en tom sjukhussal eller arbetsförmedling och myndigheter har allt mindre att arbeta med eftersom det ska gå till minskade skatter.

Mindre skatter kommer inte lösa problemet med att vi har problem med solvens och lever på lånade pengar som inte finns. Det kommer inte heller att lösa de ökade konsekvenser som vi kommer att tvingas möta. Bränder som den förra året i Västmanland eller översvämningar som den i Malmö eller Värnamo. Vi kommer få ett mer växlande väder med extremare temperaturer och nederbörd.

Nu måste vi växla om och börja bygga ett samhälle från grunden och betala tillbaka på den enorma miljöskuld som vi har skaffat oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...