torsdag 11 juni 2015

Gamla bloggar bloggar bäst

Det slog mig nr jag satt ner och funderade att vi är en liten skara som har varit med länge och fortfarande skriver på bloggar. Vi har alla varit med när blogg var "dagbok på nätet" och många var med redan på det första bloggforumet som känns som en evighet sedan.

Vi har Jonas aka Blind Höna som har skrivit böcker och bloggade redan då om egna reflektioner om skrivande.

Johnny aka Stationsvakt började sin blogg då han jobbade som väktare på centralstationen i Stockholm. Det är alltid lika kul att läsa hans udda reflektioner kring livet.

Tidig började också tre tjejer skapa en matblogg som har hängt med sedan länge tillbaka de bloggar då som nu under namnet "Tre tjejer i köket".

Mattias är det nog många som känner och jag vet inte hur många som lärt sig digital redigering på hans sida Moderskeppet. Den startade som blogg en gång i tiden och växte för att bli dundersuccé. Då bloggade han helt ensam och jag hade redan då en bra kontakt med honom då vi hade liknande intressen.

David är det nog färre som känner till men det är nog många som känner till hans Månhus. Idag jobbar han på tv4, men sidan och bloggen finns kvar.

Jag själv började med blogg redan innan det var känt för den stora massan. Jag utforskade hur man kunde använda det i undervisningssyfte. Jag höll då på med E-learning som ju blivit allt större framför allt i utvecklingsländerna där inte skolväsendet är lika väletablerat. Jag började blogga 2004 och så här såg mitt första inlägg ut ...


"Idag börjar min semester att infinna sig och jag har tagit ett stabilt tag om "Tragiskt telegram" av Stieg Trenter. Det är när man ligger på soffan och läser en Trenter som lugnet infinner sig. Frihet och lugn känner jag är bästa vänner. Vem tar några egna beslut om sin framtid när vardagens blåslampa gör sig påmind hela tiden.

Nåja. Jag hoppas att det här är en början till en ny framtid med en ny syn på livet i steget...

Här kommer jag att i framtiden göra olika fabuleringar kring verklighetens skymningsland. Är vi verkligen bundna i själen till att prestera för vår framtid? Kan vi inte göra andra val? Vad är utvecklingen värd och vad kostar den?

Frågor hopar sig, Mörka moln. Jag vet att det finns ett ljus i jaget hos alla."

Svårare än så behöver det inte vara att skriva för sig själv och andra. Sociala medier försvinner efter ett tag medans bloggen består betydligt längre och du kan gå tillbaka flera år och se vad du skrev då. Bloggen är fortfarande en slags dagbok på nätet ett minne av det du tänker och gör....skillnaden är att du delar med dig till andra.

Jag har säkert missat ett dussin, men jag plockade bara ihop några bloggar jag kom på. Det finns säkert en massa gamla bloggare som känner sig förfördelade, men gör inte det ni vet vilka ni är och ni är lika mycket värda....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...