torsdag 9 april 2015

Osynligt handikapp, har redigerat litet och adderat på Wikipedia

Jag kom på att det är viktigt att belysa ett tabu vi har i samhället att prata om osynliga handikapp. Många går med en kronisk sjukdom som inte syns, men som hindrar dig i olika aspekter av ditt liv. Det fanns redan en artikel om osynligt handikapp på wikipedia.

Det som fanns innan var inte mycket att hänga i julgranen. Skrev litet uti från mina egna upplevelser och wikifierade det så att det skulle bli mer uppslagsverk dugligt. Jag la också till samma bild som man använder på den engelska varianten, men jag planerar att byta den mot en svensk motsvarighet.

Vi möter dagligen folk med olika kompetenser och ser inget konstigt att behandla de olika beroende på vilken befattning eller yrke de har. Vi behöver bli mer medvetna om att vi har olika begränsningar och erfarenheter oberoende på vilka förutsättningar vi har. Ingen skulle komma på tanken att be en rullstolsbunden att klättra i träd. Däremot om man har ett handikapp som man inte syns så kan vi mycket väl be om en omöjlig tjänst.
 
Här måste vi bli mer lyhörda och ha större förståelse över varandras olikheter. Dessa människor kan ha andra kompetenser som du inte själv skulle klara eller ens vara bra på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...