måndag 7 juli 2014

Sverigedemokraterna har ett ursprung ur BSS

Jag minns min ungdom hur det var en kamp mellan två föreningar om att synas på stan. Som ett svar på Bevara Sverige Svenskt så uppstod det en motrörelse Bevara Sverige Blandat. Dessa loggor stod med svart sprayfärg överallt. Man fick köra med kampanjen "Rör inte min kompis" bland annat. Vi måste minnas vår historia.

Ur denna förening så uppstod det ett parti Sverigedemokraterna. Så ursprunget är definitivt rasistiskt. Vi har dessutom anor av rasism och främlingsfientlighet i Sverige. Det fanns ett tidigare ett starkt nazistparti och man grundade det första rasbiologiska institutet där man mätte samerna skallstorlek med mera.

Det är viktigt att vi är medvetna om vad andra världskriget handlade om att det var en kamp mellan värderingar och där de demokratiska gick segrande ur striden. Demokrati är en ständig kamp mot enkelriktat hat mot andra eller istället göra rum för alla.

Det handlar om att välja och jag tycker att det är ganska lätt val. Eftersom alternativet är otroligt uteslutande av människor med andra tankar och värderingar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...