söndag 20 juli 2014

I de senaste mätningarna av demoskop har FI och SD minskat

Vi har ökat en halv procentenhet. Trist att FI har sjunkit markant. SD har också sjunkit vilket är bra. Moderaterna har ökat något medan KD och C har minskat. Även om inte valrörelsen riktigt är i gång så är det en första kompassriktning efter Almedalen.

Valrörelsen kommer nog att komma igång efter semestrarna och vi kommer nog att se förändringar på olika håll. Det är skrämmande att Regeringen håller en så avog inställning när det gäller flyktingar. Såg nyligen att man har upptäckt en flyktingbåt med 17 döda som dött av avgaser i lastrummet.

Vi måste få till en enklare flyktingpolitik där det blir enklare att söka asyl så att färre flyktingar behöver dö i skuffen av en överlastad fiskebåt. Regeringen har också en minimal inställning till miljöåtgärder och vill inte göra åtgärder trots att ekonomin är god. Jag tror inte de kommer att göra något heller om ekonomin är dålig. Vi måste börja ställa om och sluta med fossila bräslen. Tyskland verkar också lyckas någorlunda med sin omställning även om det är lång väg att vandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...