måndag 7 juli 2014

Äntligen bygger man hyreslägenheter i Vallentuna

Länge har man varit en propp för att vi ska få ett levande samhälle med olika människor för att likrikta väljarbasen. Moderaterna känner sig hotade genom det dåliga EU- valet där Miljöpartiet blev största parti. Äntligen kan den lilla staden bli levande genom att bland annat aktiva studenter flyttar in i Vallentuna och man knyter ihop stadskärnan.

Det här kommer få företag att blomma upp och centrum att bli sjudande av liv. Det är ett perfekt tillskott för vårt nya kulturhus. Det är stort att man vågar ta steget och förtäta staden.

Max sex våningar kommer husen att ha. Om jag får gissa och om vi vinner valet kommer det här inte vara slutet utan att vi kommer att försöka bygga ut Innerkärnan så att vi kan spara gröna kilar. Det gäller att bevara en miljö samtidigt som vi får en hållbar stad. Vallentuna växer så vi kommer vara tvugna att kompromissa.

Det kommer att behövas en depå för kollektivtrafiken och det gäller även här att se till att det byggs på ett hållbart sätt. Det borde gå att hitta en lösning som inte sliter upp naturen för mycket.

I Almedalen fick jag veta att man har planer på att bygga spårbilar och det skulle vara enkelt att koppla på spårbilar som kommer från Kårsta. Det skulle öka förbindelserna mot Arlanda stad som är i expansion. Det skulle dessutom bli 10 gånger så dyrt att bygga ut Roslagsbanan som Alliansen förespråkar. De undersökningar man har gjort pekar på ett för tunt kundunderlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...