lördag 17 maj 2014

Vi skriver under en transparens liknande eller ännu värre än Stasi-Tysklands frivilligt

Dagens transparens gör mig skrämd och glad samtidigt. Vi skriver idag under på en transparens, som vi skulle förfasat oss på 70-80 talet som vi avskydde och värderade som en förföljelse utan like. Vi går gladeligen in i olika grupper på facebook och google vet exakt var på webbsidan du klickade sist.

Företag och andra i din omgivning vet vad du åt för middag, var du var och med vem du skålade med. Samtidigt som jag ser möjligheterna så ser jag också med fasa vad som skulle ske om en diktator med ett mål att utrota en speciell folkgrupp eller kontrollera alla till att ha gröna strumpor.

Därför måste vi ha en global lag som berättar vad vi får eller inte får göra på internet. Vi behöver lagar som följs i Europa, i Sydostasien eller i Australien osv.

Vi kan inte ha det så att brottslingar kan gör brott i andra länder eller att vi sänder ett tv-program från England för landets lagar säger nej. Det behövs en global domstol och rättsväsende för att värna om vår integritet.

Vilda västern på Internet måste få ett slut. Det ska inte vara så att störst plånbok ska besluta om dina uppgifter ska stå kvar på internet eller ej. Den virtuella och globala världen som heter Internet behöver lagar och regler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...