måndag 24 mars 2014

Våra skattepengar ska gå till effektiv vård eller skola

Jag anser att det är sjukt att skattepengar ska driva iväg och finansiera annat eller befinna sig på skatteparadis. Välfärd ska vara allas gemensamma bästa inte några få individers bästa.

Miljöpartiet var med och drev igenom privatiseringar inom välfärden och ingen är mer ledsen över att det har gott som det har. Jag ser många goda exempel där det privata har gett många goda initiativ, men sedan så ser jag också hur enorma mängder av skattepengar strömmar ur samhället.

Vi har tagit ett kongressbeslut om att vi inte ska ha vinster i välfärden. Det här är ett beslut som man inte ska fingra på utan vara beredd att stå för. Igår var det ett inslag på Rapport om de goda exemplen av privat välfärd. Det är nog tyvärr så att de onda exemplen tar överhanden och att marknadsekonomin inte fungerar när det gäller välfärd. Vi måste ha ett hållbart incitament när det gäller välfärden.

Människor är inte resurser som kan hanteras hur som helst och man ska inte använda de som en konsumtionsvara heller. Här måste vi sätta stopp för marknadsekonomin och låta sunt förnuft råda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...