lördag 15 juni 2013

Facebook rullar ut hashtags

Det är bra att veta att numer kommer du att kunna sortera in dina inlägg i Facebook via en så kallad hashtag. Det är ett sätt att ordna dina inlägg med en indexering så att dina inlägg samlas i klump med andras inlägg som har samma hashtag. Så här kan det se ut i inlägget #hashtag. Du sätter en brädgård framför själva indexeringen. Du hittar symbolen genom att trycka på shift + 3.

I en sluten grupp kommer inte de inlägg publiceras även om du sätter med en hashtag. Dock kommer det att skapas en länk till hashtagen och du kan sedan publicera ett inlägg i den hashtagen. Du bör alltså komma överens med dina gruppmedlemmar om ni ska använda hashtags eller inte. Annars kan det vara förvirrande i början så att du publicerar på ett ställe som är öppet för alla att se. Trots att du ville publicera i en sluten grupp.

Ett annat problem är att många språk har samma stavning och att många inlägg kommer att hamna i andra språkgrupper. Så dina svenska inlägg kommer att hamna i samma hashtag som t. ex öl som på svenska betyder öl och på tyska betyder olja. Det kommer med andra ord bli litet problematiskt i början, men jag tror att de kommer att fixa det här problemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar