onsdag 8 maj 2013

Fredag den 10/5 firar vi den Internationella SLE dagen

Jag kommer att träffa massor av andra människor och ha en manifestation på Mynttorget på fredag. Där kommer vi stå och informera människor om vad SLE är. Berätta om det och hur det kan vara att leva med en osynlig sjukdom.

Det arbetas över hela världen om Lupus som det kallas på engelska. Worldlupusday försöker informera och samla ihop pengar för att finna en lösning. SLE är ännu en obotlig sjukdom och det kommer i skov. Det vill säga att sjukdomen kan drabba dig när minst du anar det. Vi vet att solsken och hormoner kan få sjukdomen i skov. Man vet inte varför sjukdomen kommer. Idag lever många med sjukdomen och får medicineras med kortison och cellgifter samt malariamedicin.

Ofta drar sjukdomen med sig en hel del sidosjukdomar och du är oftast multisjuk. Vi kommer i helgen träffas och diskutera sjukdomen samtidigt få en massa information från kunniga läkare. Ronald har en föreläsning som dessutom kommer att sändas på webben. Det är dessutom en kvinnosjukdom och av de drabbade är det ungefär 90 % som är kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...