måndag 28 januari 2013

Slaget om skolan

Det känns som alla politiker just nu vill slåss om skolan. Jag tycker det högst märkligt att lärare i skolan ska vara politiskt obundna men samtidigt så kommer politiker och ändrar skolans utformning hela tiden. Vi har knappt bytt regering för ett nytt betyg system införs igen ska vi ha nya läroplaner.

Återigen så klagas det på skolans resultat och det måste givetvis finnas en syndabock. Jag tycker nig inte se någon anledning varför politiska utspel och byten av olika läroplaner ska kunna höja skolan eftersom det faktiskt handlar om hjärnan och inte vilken politisk ordning man har på skolan.

Återigen ska antingen Socialdemokraterna, alliansen eller för den delen Miljöpartiet vara de som räddar skolan och styr upp det hela. Det känns som om politikerna har fastnat i ett dåligt mönster som bara försämrar skolan eftersom systemet saknar kontinuitet och forskningsbakgrund. Nu börjar det komma massor av rön kring hjärnan varför inte då sparka politikernas famlande och låta vetenskapen vara det som styr skolsystemet.

Vi behöver en opolitisk skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...