söndag 27 januari 2013

Rehabiliterad ?

Det känns som om systemet är byggt för att man ska vara vilse i pannkakan. Inte ens de som är i systemet vet vem eller vad man ska kontakta. Det handlar mer om att man helt enkelt ska vara förlorad i en värld där alla skyller på alla och ingen är ansvarig. Det finns heller inga ansvariga att ställa till svars eftersom man hela tiden skickas till någon annan.

Vi lever i ett samhälle som stirrar sig blind på en bit och sedan om helheten är åt helvete det skiter man i. Litet som att vara ansvarig för en bit av monteringen av en bil...sedan om det hela slutar i att bli en båt det spelar liksom ingen roll...man har ju gjort just det man var ansvarig för.

Själv har jag nu fått ett möte med min husläkare som jag hoppas ska ge klarhet men problemet. Det kommer antagligen leda till månader av frustration och ovisshet. Det märkliga är att jag nu på något sätt har vant mig vid att det osäkra är vardag.

Det jag känner är litet märkligt är att regeringen och samhället lägger större vikt vid administrativa lösningar istället för att satsa kraft på rehabilitering och se till att improduktiva människor så snabbt som möjligt blir produktiva och finner sin plats I samhället. Istället verkar regeringen arbeta för att man så effektivt som möjligt hamnar UTANFÖR samhället.

2 kommentarer:

  1. allt handlar om yta och en snygg statistik. Det är därför det blir konstigt

    SvaraRadera
  2. Jag tycker dock det verkar som om de motverkar sina syften som de påstår sig ha att få in alla i arbete men arbetslinjen liknar mer arbetslöshetslinjen....

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...