fredag 11 januari 2013

Matfrosseri och kasta mat

Jag är bedrövad över att jag tjänar en krona på att beställa mat jag inte planerar att äta. En Kyckling wrap och en juice kostar 59 :- och en Meal med Pommes frittes kostar 58 :-så jag tjänar en krona på att beställa mat för att sedan kasta bort det. Det verkar ju inte klokt.

Det är som om vi tjänar på att slösa med mat och resurser. Det kastas enorma mängder mat. Vi kunde samla in överbliven mat till bättre behövande så att folk inte skulle behöva gå hungriga. Vi skulle lägga incitament på  att de som säljer mat försöker få kunden att äta det de köper istället för att få de att köpa så mycket som möjligt för att kasta bort resten.


Det är ju sjukt att vi ska konsumera så mycket så att vi inte ens gör av med det vi konsumerar. Vi pratar om att västerlandets ekonomi är körd i botten. Hur kan vi påstå något sådant samtidigt som vi kastar bort mat. Det här är nog inte det enda stället utan det är symptomatiskt för ett system som har gått snett på vägen. Vi behöver skapa andra incitament än ständig tillväxt och börja titta med hållbarhet och få ett fungerande grönt system. Vi behöver hitta rätt styrmedel för att få företagarna att arbeta för en hållbar ekonomi som håller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar