lördag 19 januari 2013

D-vitamin presenteras som farligt

Jag propagerar att man bör äta D-vitaminer men att det ÄR viktigt att man inte överdoserar. Nu skriver DN om att vissa märken är dåliga på att ha rätt styrka och att de ligger i överkant. Det är väldigt viktigt för hälsan och jag fick också rekommendationen av min husläkare att äta d-vitaminer. Jag vet också att man undersöker om inte d-vitamin brist kan vara orsaken till olika sjukdomar även cancer. Man har funnit att många sjuka i cancer har lidit av just d-vitaminbrist.

DET är viktigt att man inte överdoserar så ät lagom mängd och jag håller mig till de starka preparat som apoteket tillhandahåller. De räcker för mig och det finns ingen tanke i att överdosera det. Jag äter dessutom d-vitaminer i mina kalktabletter.

Du ska prova dig fram med starkare och starkare dos, men du bör nog inte överstiga 2000 enheter/dag tycker jag och det räcker nog ofta med mindre. Det viktiga är att vi på något sätt får i oss dagsbehovet av d-vitamin. Det går också bra med det vanliga dagsljuset, men eftersom jag lider av SLE ska jag inte sola och får alltså i mig för litet.

1 kommentar:

  1. http://www.testfakta.se/incoming/article85469.ece

    SvaraRadera