lördag 15 december 2012

Storlek räknas när det gäller bilden

Du får en större upplösning och det kräver mer av dina ögon att se på en liten bild än en stor. Det ger därför en ärligare bild och du kommer att ta in det när du tittar på en större bild. Dessutom så är bilden tillräckligt stor så kommer du också få en bild som är närmare den verklighet som du annars upplever. Du behöver visserligen komma till ett verkligt stor format för att upplevas nära verkligheten.

Genom ett allt för litet format så krymper du synfältet hos åskådaren och den får kämpa för att uppleva bilden. Du kan uppleva stora bilder genom Bostons Big Picture. Du kommer att ta till dig bilderna mer emotionellt eftersom de har ett tillräckligt stort format.

Genom att ta ett enormt format kan du också få åskådaren att känna hur dess verklighet krymper. "Guernica" av Picasso är i ett enormt format och får en att känna händelserna är enorma jämfört med din egen verklighet. Jag säger inte att det bara är formatet som skapar känslorna men det har definitivt en stor betydelse för hur du påverkas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...