måndag 10 december 2012

Om vi är fattiga så borde vi inte skjuta upp pengar...

Det känns litet märkligt att vi säger att vi är fattiga för att bry oss om vår miljö när vi eldar upp pengar i form av fyrverkeri eller tillverkar vapen. Vad i livet prioriterar vi ? Konstigt nog en vacker färg på himlen snarare än att alla ska få gå mätta.

Ta dina pengar som du planerar att köpa fyrverkerier för och gör något vettigt för din medmänniska. Skänk pengar till S.O.S Barnbyar eller något annat projekt som gör om reda pengar till något medmänskligt. Det känns bättre i själen än att se pengar eldas upp på himlen.

Låt en god gärning bli ditt fyrverkeri som lyser upp tillvaron för människor i nöd. Vi såg tidigare i år att köerna ringlade igen till sopköken. Även här i Sverige lider människor mer nöd än tidigare.

Amnesty arbetar otröttligt att alla människor ska ha rätt till en värld utan tortyr och andra omänskliga metoder. Unicef arbetar för att alla barn ska få ett glas rent vatten och slippa sjukdomar. Svenska Natuskyddsföreningen arbetar för en ren miljö i framtiden. Det finns massor av exempel där dina pengar gör mer nytta än ett streck på himlen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...