fredag 9 november 2012

En korrupt människa är en korrupt människa

Om spelet i media och om blockpolitik. Det handlar om vem som är den mest korrupta människan är det höger eller vänster.

Jag ser att har man möjligheten att vara korrupt så är vissa det oavsett om man är höger eller vänster. Det är absurt att försöka utröna den minst korrupta politiken. Jag tror att tillfället gjorde tjuven och det spelar inte så stor roll om man är höger eller vänster.

Etik och moral skapas av samhället och de som leder i politiken. Om vi skulle ha en maffia vid makten så får vi en liknande moral där mord och liknande inte är oetiskt. Dvs etiken skapas av vilket samhälle och klimat vi lever i. Idag är solidariteten bortglömd och vi lever i ett samhälle där individen är mer värd. Det kommer att skapa en ökad brottslighet och en annan etik. Våra val är viktiga och skapar det samhälle vi lever i.

Det är lätt att lägga skulden på de valda men vi själva är lika skyldiga som har valt dessa. Korruptionen kommer av ögonblicket och är en produkt av samhället vi lever i. Samhället skapar individer som skapar normer och etik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...