onsdag 23 maj 2012

Moderaterna har tydligt visat en motvilja för klimatreformer

Moderaterna har ständigt visat en motvilja för klimatreformer. Det finns absolut ingen anledning till att samarbeta med ett parti som motarbetar det som vi arbetar för. Det vore snarare att motarbeta sina egna syften. Varför vänder vi inte på steken och undrar istället varför inte moderaterna gör något för att sluta använda fossila bränslen och istället vurmar för bilismen.

Lagarna som kom till nyåret vara alla skapade för att underlätta kärnkraften och det är så Moderaterna vill arbeta miljöpolitiskt genom att använda kärnkraft. Fukushima visar återigen att kärnkraften inte är en miljövänlig kraftkälla där befolkningen får flytta ifrån ett område igen. Kärnkraften är ingen hållbar teknik. Den kommer inte hålla för de rigorösa säkerhetsaspekter som behövs.

Jag välkomnar ett beslut att gå ut med att politiken måste vara miljövänlig. Det går inte att säga att en politik är miljövänlig samtidigt som man gör motsatsen. Bara här i Vallentuna har man med tydlig klarhet visat att man är villig att slänga miljoner i sjön (bokstavligen) samtidigt som man påstår sig vara miljövän.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...