fredag 30 mars 2012

"Vi älskar människor"

Moderaternas nya slogan känns tom och innehållslös eftersom de inte håller sina löften utan låter det bero. Det de har gjort och lovat är att de har gett folk mer pengar i plånboken säger de. Problemet är att de samtidigt som de har nedmonterat välfärden så har kostnaderna ökat monumentalt. Du har inte alls mer pengar i plånboken och de avgifter du måste betala börjar nu göra sig gällande.

Klyftorna i Sverige har ökat och vi har fått en social misär som börjar märkas. DN bjuder in moderaterna att de i sin nya "sociala" kamp ska använda statistiken till sin fördel. Vad de verkar ha missat är att moderaternas kamp handlar mer om att de själva ska kunna fylla sina fickor på folkets bekostnad. Fler rika får mer pengar med sänkta skatter och vi får ett ihåligt välfärdssystem. Varför är det ingen som säger att Kejsaren är naken och att han inte har några kläder på sig.

Vad vi behöver för en fortsatt omställning är ett mer jämställt samhälle där alla krafter kämpar för ett mål: ett hållbart samhälle. Klimatet fortsätter att agera men vi drar täcket över huvudet och somnar om. Vi behöver enas mot en gemensam fiende och den kommer tyvärr inte från yttre rymden. Det är en osynlig fiende som långsamt, långsamt får temperaturen att förändra klimatet. Vi borde ha insett under tidsepoken på 70-talet när filmen om mods kom från Stefan Jarl att problemet i vårt levnadssätt skapade mer än bara socialmisär. Idag filmatiserar han kemikaliesamhället en produkt av vår jakt efter ständig tillväxt och konsumtion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...