fredag 30 mars 2012

Terra preta verkar lovande som teknik

Eftersom man använder växter för att producera och utvinna energi som annars går förlorad till att producera mer växter samtidigt som man utvinner mer energi. Det verkar som Terra preta som Johnny skrev om har varit här ett tag som teknik men ännu inte slagit igenom.

Treehugger skrev om det redan 2009 och ville bygga en testversion. Eftersom växterna fångar upp solens energi och vi aldrig har tagit till vara på den energi de producerar så vore det ju faktiskt korkat att inte prova utnyttja deras energi upphämtning. Det kommer att vara koldioxid neutralt eftersom den koldioxid vi använder har blivit uppbunden av den naturliga processen.

Vi borde ta tillvara på kolets naturliga cirkulation och den inneboende energin. Istället för att förbränna så producerar vi nytt material som vi kan jordförbättra med och vi kan använda material som blir över till att utvinna energi.

Även jag ser dock problem eftersom vi i vår nuvarande värld är så energikonsumerande att även om vi finner en framkomlig väg så kommer vi snabbt att äta upp den. Biochar vilka problem har den?

ps Kollade upp woodsend.org och den verkar i alla fall inte ha kopplingar till oljeindustrin så långt jag kollade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...