fredag 2 mars 2012

Scoop It - källinsamling för att få ett bättre helhetsintryck

Jag har testat Scoop-it och tycker att det verkar vara ett otroligt enkelt sätt att samla in de olika källorna som man sedan använder i sitt skolarbete. Samtidigt som man samlar källor så har du också skapat en lättläst tidning. Du skapar ett ämne och samlar länkar som blir till en tidning enkelt och snabbt. Du kommer inte heller att bryta upphovsrätten utan kommer bara länka till den ordinarie platsen.

Eftersom jag har sett hur dåliga elever är på källkritik så skulle de behöva ett strukturerat sätt att inhämta fakta samtidigt som de faktiskt hjälper kamrater. Ett ämne skulle kunna vara en samlingsplats för redan inhämtad kunskap. De skulle använda gammalt material samtidigt som de också behöver hitta nya källor.

Det kommer också skapa en naturlig ingång till upphovsrätt och vad man får göra med material som man hittar på internet. Allt är inte lovligt byte att använda.  Vi kan enkelt diskutera vilket material som får kopieras och användas.

Du registrerar ett konto genom att använda Facebook eller Google. Jag undrar om man inte kunde använda ett Google konto som är bundet till skolan. Eleverna kommer ju att skapa ett slags bok där man kan hitta källor. Det kommer att underlätta för andra efterföljande elever och ger en mening till att hitta nya källor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...