onsdag 8 februari 2012

De nya moderaterna ger sig på svaga grupper

Jag förundras över hur den svenska befolkningen låter sig ledas av en elit som ser ner på och brutalt ger sig på de svaga grupperna i samhället. Jag förundras över deras senaste påhopp där pensionärer förväntas arbeta längre samtidigt som över 500 000 går arbetslösa. Jag får inte ihop deras ekvation.

Är det så att de som arbetar ska vara en elit medan resten får agera slavar som vi numer kallar arbetslösa som får jobba gratis. Vi har en befolkningsökning som vi måste komma till tals med innan det är för sent. Jag tror en förlängning av pensionsåldern kommer men först måste vi ta itu med den varande arbetslösheten.

Vi måste dela på arbetet och resurserna. Det är inte längre hållbart att 5% av befolkningen sitter på 99% av resurserna. En hållbar fördelningspolitik när det gäller arbete och resurser behöver inte betyda att tillväxten sjunker, men vi måste fördela resurserna tydligare och inte låta en elit styra. Låt idéerna styra istället för människorna som har de.

Det är inte rätt att låta en människa leva gott resten av sitt liv pga en bra idé. Vi behöver en demokrati värd namnet och inte en massa förslappade pösmunkar som uttalar sig om andras pensionsåldrar. När frågan kom om pensionsåldern hos riksdagsmän kom upp på tapeten så var han inte lika morsk. De kan gå i pension redan vid 50 års ålder gentemot andras 65 år. Det är definitivt att om man uttalar sig om en sak ska man sopa rent framför egen dörr.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...