lördag 21 januari 2012

Fiendes fiende och problemet med det tvinande röstunderlaget

Idag verkar det helt klart som Håkan Juholt för gå i enlighet med "Toblerone"-affären så ser vi allt oftare ett mediedrev som sätter agendan för politiken. Det blir tydligare och tydligare är att maktens centrum idag inte är politikens korridorer. Företagen har blivit större än nationerna. Vi lever i en tid där reglerna bestäms allt mer av ett allt större vinstintresse.

Vinstintresset kommer dock att uppleva lika stora sociala bekymmer likt Grekland eftersom dagens intresse bygger på allt större vinster och det inte längre finns några "låglöneländer" som får bekosta kalaset och länder som är villiga att ta emot skiten.

Det är egentligen ointressant vem som kommer till makten i Socialdemokraterna för vikten av frågan om hur vi vill bli styrda är allt för knuten till ekonomiska intressen och makten sitter numer i multinationella företag snarare än hos folket. Vi är marionetter i ett drama vi inte själva styr eller kontrollerar innehållet i.

Vi måste dock eftersom vi fortfarande styrs av överlevnadsinstinkt föra fram ett hållbart intresse för en miljö som ska leva kvar imorgon annars kommer vi inte ha en miljö att leva i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...