torsdag 8 december 2011

Skräckvisionen från Wall-e är redan verklighet

Vi har redan så mycket sopor att vi inte vet var vi ska gör av de. Utanför Maldiverna dumpar man sopor i havet och de är ingalunda ensamma att försöka göra av sig soporna. Jag har erfarenhet av nätverk om Miljö i hela världen. När vi pratar om utsläpp och om återbruk så har jag hört om att man i andra länder har helt andra problem.

Vi måste försöka att sluta med den här överkonsumtionen och visst kommer vi att få nya värmekraftverk som kan elda men gifterna från avfallet kommer ändå att läcka ut i luften vi ska andas. Vi kan inte tro att tillväxt är svaret på all lycka när många arter dör ut. Till slut kommer vi att sätta pengar i halsen när vi upptäcker att man inte kan äta pengar.

Idag lever vi med en viss befolkning och den ökar kraftigt. Vi behöver för varje dag än mer för att försörja befolkningen som bara blir större för varje dag och äldre. Pensionärerna blir fler hela tiden. Carema skandalen är bara början på ett enormt problem. Nu behöver vi en väg framåt inte en väg åt höger eller vänster. Visioner inom politiken för att hitta ett nytt samhälle som är hållbart. Läs sakernas historia och fundera på vart vi är på väg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...