onsdag 28 december 2011

Miljö ett ämne som inte ens finns på DNs agenda

DN har i många år engagerat och följt samhällsutvecklingen. Jag tittade och kollade på DNs internetversion för att finna att det inte finns någon rubrik för miljö. Det verkar som miljö är ett ämne som inte är intressant för läsarna av DN.

Om man vill vara en journalist så tycker jag att det är märkligt om man ignorerar den samhällsutveckling som har varit de närmaste åren. Vi har nyheter om olika väderfenomen som om de inte var länkade till klimatdebatten. Den har dessutom en väldigt tydlig agenda. Är DN en miljöovänlig informationskanal eller vill de helt enkelt somna om med örat på kudden?

Vi har journalister med en tydlig agenda och den går kapitalets ärende eftersom de är beroende av sina annonser. Jag har även tidigare noterat att Google som säger sig vara en varm miljövän har inte någon Miljö kategori. Behöver man vara kapitalist och ovän med miljön?

Uppdatering: Guardian är en framåt tidning med både app och tidning med miljön på agendan. Hur kommer det sig att svenska tidningar är så efter. Är de helt enkelt slöa och har inte hängt med nyhetsflödet de senaste 40 åren?

Uppdatering2: Internetworld utser en miljöovänlig site ?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...