fredag 30 december 2011

Gifter i ditt nyårsfyverkeri !

Inte nog med att du låter pengarna gå upp i rök men de vackra färgerna innehåller en massa olika gifter som vi sprider ut i vår miljö där vi alla ska vistas och befinna oss. En gång om året så är det helt okej att sprida gifter när klockan slår tolv. Klockan slår visserligen tolv men det är miljöskulden som gör sig påmind.

När vi helt hejdlöst konsumerar och skjuter upp våra resurser samtidigt som vi klagar på dålig ekonomi är vi naiva. Det är något som är konstigt med konsumtionssamhället. Vi konsumerar samtidigt som vi klagar på dålig ekonomi och inte kan konsumera. Civilisationen är som ett litet barn som gnäller över vällingen som tog slut eftersom det är uppdrucket.

Vi får hoppas att det nya året kommer med nytänkande och innovationer som bryter det mönster som vi har. Det fungerar inte längre att skjuta upp våra resurser i omloppsbana när vi inte har några resurser att skjuta upp längre. Vi har sett symptomen av dålig ekonomi hos flera olika länder som Island, Portugal, Grekland m fl.

Om du vill ha en bättre ekonomi så sluta elda upp resurserna till nyår. Skänk hellre pengarna dit där det gör någon reell skillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...