fredag 30 december 2011

Etiopien anser det är hyckleri med mänskliga rättigheter

Om Etiopien anser mänskliga rättigheter vara hyckleri är helt klart eftersom de tycker att Amnesty´s attack mot den Etiopiska regeringen ny besvaras med en attack. Jag har svårt att förstå regimer som anser att de som behandlas med sken-rättegånger har fått en rättvis behandling.

Diktaturer eller krigsherrar får inte vara ett rättesnöre för mänskliga rättigheter. Det ska gälla alla. De som sitter på guantanamo eller de som döms av diktaturregimer eller syrien som skjuter sitt eget folk ska förföljas och ifrågasättas. Att de har mage att anklaga Amnesty för hyckleri är magstarkt. De borde se sin roll och hur de behandlar människor i krig och fred.

Diktatorer ska inte verka i fred inte heller demokratier som i hemlighet motverkar de mänskliga rättigheterna. Amnesty ska ifrågasätta det orättvisa.


Uppdatering: DN skriver mer om frågan.

Uppdatering2: Jag hoppas verkligen att presidenten står för sitt ord i etiopien och benådar svenska journalister.

Uppdatering3: Orden klingar otroligt tomt när handlingen visar annorlunda. Benådning har inte ens varit på kartan.

Uppdatering4: Etiopien släpper de två journalisterna och de benådas. Det sker utan att regeringen behöver backa på sina konstiga människorätts vidriga rättegångar. 

3 kommentarer:

 1. men faktum kvarstår, dom tog sej in i landet tillsammans med en av etiopien stämplad terroristorganisation.

  som att gå över gränsen till USA med ett gäng papperslösa araber, man borde vara medveten om vad man riskerar att hamna i för sits om man åker dit...

  eller ska inte länder få bestämma sina egna lagar?

  SvaraRadera
 2. Jag anser vare sig Syriens regering får stifta lagar så de kan tortera befolkningen eller USA får stifta lagar för att sätta folk i guanatamo utan rättegång.

  Lagarna måste vara rimliga. Ett land kan inte stifta lagar för att komma med orimliga konsekvenser...de måste följa mänskliga rättigheter....eller tycker du annorlunda? Typ tortyr är ok inom lagens råmärken?

  SvaraRadera