fredag 2 december 2011

D-Vitaminbrist vanligare än du tror

D-vitaminbrist är vanligare än vi tidigare trott. Jag har besökt många läkare och de säger samstämmigt samma sak att D-vitaminbrist kan leda till många sjukdomar och botas väldigt fort genom att äta tillskott. Jag vill på inga sätt likställa att äta tillskott är lika med något positivt.

Vi behöver tillsätta det förlorade ljuset som annars producerar d-vitamin. Vi befinner oss på en sådan breddgrad och vi befinner oss inomhus och får därför begränsad mängd solljus. Andra riskgrupper är äldre, mörkhyade och beslöjade. Så visa ansiktet för solen. Ut och rör dig i naturen för att få mer solljus.

Jag har själv upplevt en förbättring av depression redan efter en vecka bara genom att  äta tillskotts preparat från apoteket. Det rekommenderas annars att du ska äta Holistic´s variant som innehåller 2000 enheter. Mitt intag kommer ytterligare förstärkas genom att jag kommer att äta kalktabletter med d-vitamin. Jag frågade också läkaren om överdosering och visst ska man givetvis inte vräka i sig men det gör inget om man inte går över dagsbehovet något.

Om du lider av depression så testa först med D-vitamin men om du inte märker någon skillnad fort så uppsök genast läkare så att du kan få annan hjälp. Läkarna har gjort undersökningar och kommit framtill att många sjukdomar skulle förhindras genom D-vitamin tillskott. Vi kan enkelt få ner ohälsotalen med hjälp av under den mörka årstiden hjälpa till moder natur.

Uppdatering: Nu gör man en massa olika studier på D-vitamin och olika sjukdomar. Cancer, infektioner och diabetes mm.

Uppdatering2: Om nu hälften av grundskolorna har dålig kost hur ska då vi kunna höja kunskapsnivån?

Uppdatering3 : DN skriver om att D-vitamin förebygger inte frakturer eller benskörhet hos kvinnor. Det verkar dock ha andra effekter. Det verkar ha en effekt när det gäller många andra sjukdomar och forskning pågår.

Uppdatering 4: Nu har forskare också upptäckt att det också är bra för vissa sjukdomar läs mer om det på Hjärnfysik.

2 kommentarer:

  1. bra många har d vitamin brist det tror jag men var kan man köpa d.vitaminer

    SvaraRadera
  2. Du kan köpa i mindre doser på apoteket. Jag tror inte det är bra att ta för stora doser om man inte behöver det. Jag kör den starkaste tabletten där och den funkar bra för mig.

    Hälsobutiker har oftast holistics variant med 2000 enheter. Den är litet dyrare dock att köpa. Apotekets variant kostar typ 150 och holistics variant kostar ca 350 kr tror jag....ska gå förbi igen och kolla...

    SvaraRadera