söndag 27 november 2011

Vikten av nya relationer och sociala medier

Foto: Bengt Båvegård
Nya relationer är svåra att bygga. Det är enormt viktigt att få nya sociala kontakter via nätverk som via Facebook eller andra sociala medier då många relationer spricker eller får nya dimensioner vid en stroke eller annan sjukdom. Livet får helt plötsligt nya dimensioner och vi börjar om på nytt.

Det känns viktigare än någonsin att träffa personer som varit eller är i samma sits. Vi behöver någonting att relatera till. Här spelar sociala medier en viktig roll för att träffa andra som har gått igenom samma sak som kan ge råd, stötta och bara vara en vän i nöden. För många upplever en depression efter en stroke, 40-50% kommer att genomleva en depression. Vi behöver varandra för att kunna relatera till våra egna erfarenheter och spegla oss i andra.

Många är de som har vandrat nära döden. Det känns ofta som om människor i livet tar avstånd till döden eftersom de själva har ångest för den. Därför tar en del människor avstånd i relationer.

Jag har svårt att förstå att vi väger så lätt, erfarenhet som borde vara mer eftertraktad eftersom få är de som överlevt en närkontakt med döden. Vi borde erkänna erfarenhetens vikt av detta som något stort istället för att gömma oss. Vi lever alla i dödsskuggans dal. Det är en förutsättning för att leva.

2 kommentarer:

  1. Ja, eller så behövs det en vandring intill döden för att vara ödmjuk inför livet.
    /Uffe

    SvaraRadera
  2. Jo helt klart. När det är mörkt lyser det klarare...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...