torsdag 10 november 2011

Utslagningen ökar och klyftorna växer med dagens regering

Arbetslinjen är ett skämt och leder till ökade klyftor och utslagning. Det som regeringen säger sig motverka. Jag ser dagligen allt fler slåss för sin existens och sitt rätt i samhället.

Den rehabilitering som utlovas gör per automatik och sedan kastas man ut i samhället. Där ska man klara sig hur bra som helst även om man är kronisk sjuk. Jag vill inget annat än att jobba men börjar förstå att jag inom den närmaste framtiden på något sätt måste sakta ner.

För att konsumtionen och tillväxten ska fortgå måste vi leva ett samhälle där 1/3 arbetar och 2/3 är utslagna. Vi  närmar oss den improduktiva situation som grekland och italien befinner sig i. För att för hindra detta måste vi tänka om. Sluta med hastighetsrekord i utveckling, sluta konsumera för att öka tillväxten och nå ett hållbart samhälle där konsumtion och återvinning gå hand i hand.

Vi behöver också ställa om till en miljövänlig attityd och det gör inte marknaden av sig själv. Vi har redan börjat betala den miljöskuld vi har skapat i t ex thailand, orkaner på USA kust och annorlunda klimat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...