torsdag 24 november 2011

Politik framåt

Inom mijöpartiet har man länge pratat om en politik som går bortanför det politiska perspektivet. Det finns en miljövilja att vi försöker minska den miljöskuld som världen har skaffat sig. Vi behöver inte vara höger eller vänster utan framåt mot ett nytt samhälle.

Det är media som vill politisera när vi vill förändra det politiska landskapet. Det finns ingen anledning att vara höger eller vänster när vi står i ett ödelandskap där miljön är skräp och åter skräp av saker vi konsumerat.

Vi behöver tänka framåt så att vi tillverkar saker som går att reparera. Det är återvinning av det råmaterial vi använt i vår konsumtionsiver. Teknik kommer som ger oss kraft att skapa energi utan att behöva kladda med olja och kärnkraft.

Samhället behöver en nytändning bort från ekonomiska krispaket. Där vi kan omställa samhället till att leva i harmoni med naturen som ger oss möjligheter. Visioner om ett samhälle där vi kan konsumera utan att vi för den skull förstör för oss själva. Tillväxt i harmoni med naturen. Vi kan inte låna av den utan att tro att vi kommer att betala tillbaka. Just nu betalar vi med ett dåligt klimat, giftig mat och en haltande miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...