onsdag 2 november 2011

Klimatet blir värre...

FN förutspår att vissa platser blir omöjliga att leva i. Efter översvämningar i Thailand, Pakistan och torka i Etiopien mm så krävs det ingen raketingenjör för att förstå att vädret är extremt och att klimatet håller på att förändras.

Vi har i Sverige en otroligt varm höst där man kan gå och kasta soporna i T-shirt i november eller för den delen odla jordgubbar i Luleå. Vi håller på att få ett varmare klimat vare sig vi vill det eller inte.

Det som krävs är en omställning till ett hållbart samhälle och sluta leva över våra tillgångar. Det verkar dock viktigare att skydda pengarna än att skydda miljön. Undrar om Tysklands och Frankrikes ledare lever på en annan planet utan miljöproblem. Vi kan inte äta pengar. Hur svårt är det att förstå.

Den främsta uppgiften är att skydda vår omgivning och sluta konsumera över våra tillgångar. Vi kan inte låna av jorden längre. Det är svårt att ha en politik när man står till knäna upp till vatten eller torka ger hungersnöd. Vare sig höger eller vänster. Vi måste sluta bråka om keps i skolan och se realiteterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...