fredag 25 november 2011

Jag står på tå i ingemans land...

Veronica Palm har uttalat sig om idiotin att försöka köpa billiga poänger genom att försöka väcka split i leden. Det är endast en sak som gäller oavsett parti och färg. Idéerna måste vara bärande inte personerna.

Jag har sett henne tidigare göra bra inlägg i debatten om sjukförsäkringarnas svåra dilemma och idag fick jag uppleva dess svåra verkan. Administration som Kafka beskrev det bakbinder de olika myndigheterna och det kommer från att de hellre agerar än att står med naken rygg.

All handläggarnas tid går till att säkra sin rygg administrativt så de har väldigt liten eller ingen tid till aktion vilken var anledningen till att de sitter där de gör från början. Säkerheten till agerande får inte motverka sitt syfte att agera. Vi får inte tillverka system som motverkar sitt syfte.

Du kan se samma idioti inom läraryrket där jag tidigare var verksam inom. Aktionen hämmas av att man hela tiden måste hålla ryggen fri. Visa kurage och stå för det du gör och varför. Ansvar börjar alltmer försvinna in i dimman av trygghetstänk.

2 kommentarer:

  1. Tjena Bengt! Låt inte demonerna besegra dig, inte heller negativa krafter. Fika på måndag vad som än händer!
    /Uffe

    SvaraRadera
  2. Nej då, det gick ganska bra idag trots allt, men det var en massa idiotiska papper man skulle fylla i. Det låter himla trevligt men jag är nog upptagen på måndag....skratt

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...