tisdag 8 november 2011

Carema, ett tecken på att marknaden skor sig

Carema care´s urusla sätt att sköta äldre vården är bara ett tecken på att marknaden skor sig på de som är beroende av en fungerande infrastruktur. Vi ser det överallt. Stora multinationella bolag tar överbetalt för strömmen. Matjättar sätter maten full med tillsatser och säljer det som om det vore likvärdigt med fullgod mat.

Den fria marknaden är inte längre fri utan domineras av jättar som kammar hem större och större vinster. Kvar sitter småspararna med notan. Vi ser det i olika länder som Grekland och Italien, men det kommer att komma hit. Vi kommer att vara tvungna att betala den miljöskuld som olika oligopol har dragit på sig.

Jag har tidigare spått den här nedgången och att vi kommer att straffas för övermod på marknaden. Den som står i skuld är inte fri, pratade Göran Persson om. Vår miljöskuld är enorm och det är nu vi startar att betala tillbaka.

3 kommentarer:

 1. Glöm ej att vi har många "Privata Alternativ"... Här i Kommunen så har vi Attendo tex som kör samma race med Åldringsvård...
  Vinsten är A & O och i stigande...
  Märkligt att alla privatiseringsivrare kommer från Blålaget....undrar hur dom resonerar..
  I dag läste jag om hur lätt dom för ut miljarderna ur Sverige dessa Riskkapitalister...
  Vi har dålig lagstiftning om hur vinsterna skall beskattas och användas ...(FP) är bland dom största ivrarna för privatiseringar...

  SvaraRadera
 2. Det handlar inte bara om Caremas äldrevård, det rör hela deras verksamhet!

  Jag har inte längre något förtroende för deras vårdcentraler, läkarna där är idel araber, personer, juggar och östeuropéer som inte verkar ett dugg intresserade av patientens välmående, utan bara hur många patienter de kan klämma in! (de jobbar ju på ackord)

  Det var länge sedan läkare var ett stolt yrke.

  SvaraRadera
 3. problemet som jag ser det är inte själva privatiseringen utan att du har så stora aktörer så att det blir knasigt att tala om en marknad.

  man behöver komma till rätta med olika oligopol situationer. Det må gälla äldre vården eller elmarknaden...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...