tisdag 11 oktober 2011

Sex ligger fortfarande högst på prioriteringslistan

Genom att titta på Projektet Gutenbergs 100 toplista så kan vi enkelt konstatera att sex får oss lätt intresserade fortfarande. Först på listan ligger Kama Sutra som innehåller olika sextips från den gamla orienten.

Minns att alla författare som har varit döda mer än 70 år förlorar sin copyright och blir public domain. Kom ihåg att om de översatts så äger fortfarande översättaren copyright tills 70 år efter hans död. Strindbergs alster är alltså public domain och kan publiceras var som helst.

Trots att Sun tsu skrev sin "Art of war" för otroligt länge sedan så kan översättningen vara modern och då har tolkaren upphovsrätt till sin tolkning av verket. Det gäller dock bara om skaparen/tolkaren uppnår verkshöjd. Även om det finns lokala versioner så har vi ju kommit överens över globala regler.

Vi skulle således kunna ha globala lagar om olika saker för att stoppa att vi får knasiga konstruktioner för att undvika lagar i vissa länder. Människor kanske skulle sluta hugga armen av folk för att de har stulit...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...