måndag 10 oktober 2011

Om global lagstiftning...

En kompis och jag diskuterade ett feltramp av socialdemokrat Reepalu. Han ville göra det möjligt att utvisa nyblivna svenskar som gjort brott men nyligen fått sitt medborgarskap.

Problematiken är på grund att vi ännu inte har fått en global lag som gäller oavsett vilket land du befinner dig i. Vi får knasiga konstruktioner som TV3 som sänder ifrån England för att kunna slippa lagen om reklam riktad mot barn som vi har i Sverige. På samma sätt får vi skatteflyktingar som numer pga andra bestämmelser och transparens mellan länderna förlorat sitt värde.

Jag tror att vi måste ha en global världsdomstol och en världslag så att vi dömer efter samma lagar oberoende efter var du befinner dig. Det här sättet att lösa problematiken skulle också lösa problematiken att länder behandlar företag olika var de befinner sig och vilka lagar som gäller.

Vi måste hantera problemen utanför ramarna och kompromissa för att komma fram till rimliga globala lagar så vi inte får kringresande kriminella gäng som reser mellan gränserna för att leva i gränslandet där inga lagar gäller och vi inte vet hur vi ska hantera situationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...