fredag 7 oktober 2011

Kostråd mot stroke

Genom att dricka kaffe höjer du ditt blodtryck eftersom det innehåller kaffeine. Det gäller även andra drycker som innehåller kaffeine. Du kan sänka ditt blodtryck genom att dricka rött te som varken innehåller kaffeine eller teine. http://sv.wikipedia.org/wiki/Rooibos .

Om du är trött och deppig på vinterhalvåret så förordar ofta läkare psykopharmica, glädjepiller.

Obs! Psykopharmica är ingen lösning på deppigheten det kan ha rot i din livssituation så det är bra att ha samtal med professionell hjälp.

Jag förordar att du först bör testa med D-vitamin eftersom det ofta rör sig om en brist. Du blir trött och deppig av D-vitaminbrist. Om inte det funkar bör du söka läkare. En annan åkomma som ger trötthet som symptom är sköldkörtel problem. Så tvinga läkaren att kolla upp det.

Saker att testa är Mjölkfri diet. Vegetarisk mat en längre tid så att kroppen ställer om.

Du kan sänka hypertension om du samtidigt ändrar din kost till en DASH diet och samtidigt sänker salthalten. http://www.stroketeam.se/content/umea2009/lectures/11_carlsson_m_vikt_efter_stroke.pdf

Läkartidningen http://www.lakartidningen.se/pdf/pda25758.pdf

Eftersom jag kommer att träffa en dietist under hösten så kommer jag att producera fler kostråd. Det verkar som jag slutligen får träffa en dietist nu.

Uppdatering: SvD skriver om kaffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...