lördag 29 oktober 2011

Information Warfare - ett sätt att söndra och härska

Det pågår ett informationskrig ständigt både i mainstreammedia och i bloggar. Vi har tydligt sett att media utövar stor makt genom att ständigt ha små korta drev och på så sett utöva makt på politiken. Vi har sett både drev mot Juholt och Bildt. Det senaste mot moderaternas pressombudsman är mer ett sett att förleda din uppmärksamhet från något som egentligen är viktigt.

Oavsett vilken åsikt man har så tycker jag det är viktigt att vara medveten om vilken agenda de som skriver något har och vilka bakomliggande orsaker har de att skriva eller berätta. Var källkritisk och bilda din egen uppfattning. Se dig omkring för att det finns alltid olika vinklar om allting. Låt dig inte påverkas av mängden av samma information. Goebbels sa att ju fler som sprider en lögn desto sannare blir den. Var medveten om det. Det är anledningen varför vi ser så mycket propaganda överallt. Köp inte andras åsikter utan att kritiskt granska deras agenda.

Det är viktigt att våra ledare innehar empati så vi inte råkar ut för ytterligare folkmord. Det är risken med att ha ledare som är totalt empatilösa som de vi ser i regeringen idag. Det är också viktigt att vi som medborgare tar vårt ansvar och är kritiska till information och kunskap som sprids.


USA är inte de enda som använder information som ett krigsverktyg och det har varit en mycket viktig del i krigsföring at sprida information och desinformation.

Vi ser lika mycket knasig information i samhället idag. Länder håller på att förlora sin ekonomiska grund och vi ser inte att det helt enkelt är fel på det ekonomiska systemet. Vi har målat in oss i ett hörn som är svårt att ta sig ut.

Vi är alla en bricka i spelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...