måndag 31 oktober 2011

Ersätt din tidsbrist med livslust.

Människan i dag klagar på att det är ont om tid. Skulle det ha funnits mer tid förut? Har dygnet krympt? Nej, tiden som vi har är densamma och har alltid varit. Då säger den sönderstressade människan: -Jamen jag hinner ju inte hämta ungarna från dagis förrän jag ska skjutsa de till hockeyträningen.

Det här handlar dels om att man inte stannar upp och andas tillräckligt ofta. Du har slutat lyssna på ditt hjärta och försöker ta in hela världen samtidigt. Sluta med det. Ta en stund om dagen där du sitter och funderar över hur ditt liv är just nu. Vad är viktigt? Vad ska du prioritera? Fråga dig själv oftare?

Det går inte att svälja hela världen på en gång. Det är som att leda en kamel genom ett nålsöga.

Efter att själv ha suttit i ett onlinespelsberoende tidigare så vet jag att vissa saker kan skapa ett behov hos en som inte fanns innan. Det gäller egentligen bara att stanna upp lyssna in i sitt hjärta och göra det som man känner är viktigt. I naturen där inga moderna stimulansier finns får du ro. Sök upp en plats med vackra träd och kanske ett vattendrag som porlar. Att sitta med ryggen mot trädet och andas är hälsobringande. Här kan du göra dina prioriteringar, inte i flygande fläng med mobilen ringande samtidigt som du ska klä på din dotter.

Gör något som är väldigt viktigt för dig själv så sparar du tid. Ta en stund där du kan omprioritera ditt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar