söndag 25 september 2011

Är vi fria eller kontrollerade...

Vi är fria att välja om vi vill bli kontrollerade av olika företag som Google eller Facebook. Det känns ändå som ett måste och vi skulle lika gärna bli hårt kontrollerade av Stasi. De vet hur vi surfar och vilka våra vanor är samt vilka våra vänner är...

De kommer inte stoppa tills de vet storleken på dina kalsonger. Du har inget val och det kommer att sluta med att de har kameror i varje rum så att de kan se dig och vad du gör. Orwell hade rätt i mycket när han skrev 1984, men årtalet var kanske litet tidigt.

Visst har vi vunnet också genom att dela allt på internet och vi sprider mycket snabbt på internet. Medielandskapet ser helt annorlunda ut idag än när jag började blogga. Vi har sett revolutioner i nordafrikanska länder och demokrati skörda vinster. Diktatorer abdikera och våld slås ned. Vi har också sett hur våldet ökar på gatorna och huliganer härja på gatorna.

Var skall detta sluta och hur övervakade ska vi vara?ps. Google äger You Tube... styr vi tekniken eller styr tekniken oss?

2 kommentarer:

  1. Tyvärr ligger det nog mycket i "Zuckerbergs law", att mängden information vi väljer att dela med oss dubbleras varje år....

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...