tisdag 1 november 2011

Förintelsen och Folkmord lever idag

I förintelsens fotspår sa man att detta aldrig mer skulle få ske. Idag pågår det forfarande på olika håll i världen. I Rwanda 1994 mördades 800 000 utan att världen blinkade eller kom till undsättning. Folkmord verkar gå som en röd tråd genom vår moderna historia.

Igår rapporterade BBC om folkmord i Sudan. Folkmord är inget som skedde då. Det sker idag hela tiden och vi låter det fortgå.

60 år sedan lägerfångarna i Auschwitz befriades. Det var inte första gången ett folkmord genomfördes och inte sista. Man undrar i ett stilla sinne hur länge ska psykopater få chansen att sitta i ledande ställning och varför i all världen finns det människor som följer dessa galningar.

Visst ska vi minnas förföljelsen av judarna, men det vore ännu bättre om vi istället drog lärdom och slutade följa dessa kalla beräknande psykopater som så ofta hamnar i ledande ställning. Vi kanske borde införa test av våra ledare och se om de har empati eller inte. För det är här anledningen till att folkmord kan ske brist på empati hos makthavare.

Alltför ofta talas det om test av massan. Till exempel så ville Folkpartiet att man skulle språktesta blivande svenskar i den senaste valkampanjen. När ska vi empatitesta våra blivande ledare? Det borde ju vara mycket viktigare så att vi inte får en folkmordssituation igen.

Säg inte att det där händer inte i Sverige. För det har varit nära 1922 öppnade man i Sverige Rasbiologiska Institutet. Man förföljde samer och gotlänningar som om de var boskap. Det skulle mätas och vägas i vetenskapens namn.

(artikeln skrev 2005)

Man ska inte sälja vapen till bödlar

5 kommentarer:

 1. Idag har vi rasister än en gång i vår riksdag...?

  SvaraRadera
 2. Stoppa förintelser av muslimer i Sverige!

  Medan muslimer dödas av bomber och missiler i påtvingade krig i olika länder, splittrar fascismen i Sverige muslimska familjer genom att kidnappa deras barn i lagens namn "LVU"!
  Barn under 10-11 år omhändertas ofta p.g.a. lögnaktiga anklagelser liksom misshandel/aga och unga över 12 omhändertas p.g.a. så kallat hedersvåldet!
  Många av de omhändertagna unga flickor har hamnat hos pedofiler eller nattklubbar liksom många svenska fattiga tjejer som utnyttjas av rika kändisarna på nattklubbar!
  Frågan är att vad gör svenska folket?
  Hur många svenska barn och unga var offer för sexuella övergrep i fosterhem hittills?
  När polischefen själv i Uppsala län hade koppleri verksamhet kan man lite på polisen länge?
  Vem ska stoppa social maffian?
  Vem ska hindra koppleri på nattklubbar att Bingo Rimér och Linne Frank på herr tidningen Morre magasin och Filip på Stureplan skulle fatta att koppleri strider mot lagen i detta land!

  SvaraRadera
 3. Det är en helt annan fråga...även om det är kopplat till de som bestämmer lagar och regler. Korruption finns i alla länder.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vad hade detta med DN artikeln att göra?
  Om Ericsson eller X företag säljer ett system till ett land, så är det självklart att landets underrättelsetjänst ska kunna behärska systemet. Jag begriper inte varför många tycker att det här är en skandal?

  Jag är säker på att alla system som importeras i Sverige måste behärskas helt av SÄPO.

  Demoniseringen av Iran är något som fortsätter, och tyvärr måste man erkänna att västvärlden låg bakom en hel del sommaren 2009. Man önskar ju att så inte var fallet men...

  MVH
  Kizzen

  SvaraRadera
 5. Det handlar också om hur vi agerar gentemot annan makt och hur de ledare vi väljer agerar ekonomiskt eller i empati mot andra människor...

  Lundin oil t. ex tycker jag inte agerade i enligt mänskliga rättigheter när de handlade med Ghaddaffi i libyen mm...Det är vi handlar ekonomiskt som bestämmer hur vi agerar gentemot mänskliga rättigheter...

  SvaraRadera