måndag 9 april 2012

Solenergi är vår nya energi

DN debatt tar upp att solenergi som kan försörja oss på energi i all evighet. Cristian Azar, professor i Energi och Miljö, skriver en debattartikel om att när nu Kina har gått in i marknaden har priserna på solceller rasat markant. Nu har man kommit till rätta med kostnaderna och kan börja producera billig el. Utvecklingen går fort och det är viktigt att Sverige är med för att åka med tåget.

Det är en del i att kunna producera billigt och hållbart boende. Vi bör kunna försörja oss på el på ett hållbart sätt. Om politikerna slutade förlita sig på olja och kol som energikälla så att det alternativa mer hållbara kunde utvecklas och producera mer. Vi behöver en mer hållbar samhällsstrategi där vi planerar energisnålt och bygger in en möjlighet för människor att både konsumera och producera energi.

Jag funderar själv på att se över mina elbolag för att välja ett alternativ där man både kan sälja och köpa energi. Det skulle kunna göra det möjligt att installera solpaneler för att kunna sälja energi till elbolaget mot att jag fick köpa deras el billigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...